Tiada apa yang boleh anda cari di sini, kecuali segala kisah yang berkaitan dengan Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi yang aku kutip dari sumber maya yang bersepah-sepah untuk dikumpulkan dalam satu blog untuk tujuan dijadikan bahan bacaan/rujukan kepada anak dan cucu ku kelak.

Tuesday, May 5, 2009

SURAT CINTAN EMANG-PSYCHOTIC KILLER

SURAT CINTA MELANKOLIK UNTUK MU


ANWAR IBRAHIM.....
KAMI ADALAH PENCINTA NEGARA.

SURAT INI KAMI TUJUKAN KEPADAMU DISEBABKAN NILAI CINTANYA KAMI KEPADA NEGARA INI.


ANWAR,

SESUNGGUHNYA KAMI MELIHAT GERAK GERIMU DARI ENGKAU LEPAS PENJARA LAGI. ENGKAU TELAH BANYAK BERPOLITIKING SEHINGGA BANYAK NILAI PENTING DALAM PEMBANGUNAN NEGARA TERSEKAT KERANA RAKYAT MELAYAN KARENAHMU YANG GILA. KAMI YANG HANYA MAMPU MELIHAT DARI SUDUT LUAR BERASA SEDIH KERANA RAKYAT MENJADI BAHAN MAINANMU DAN BATU LONCATAN UNTUK ENGKAU MENJADI PERDANA MENTERI. SUDAH BERAPA BANYAK ENGKAU BAZIRKAN MASA KAMI UNTUK MELAYAN KARENAH KEGILAANMU YANG HANYA INGIN MENJADI PERDANA MENTERI.


ANWAR,

KETAHUILAH ANWAR, ENGKAU TIDAK AKAN JADI PERDANA MENTERI.SEKALI LAGI INGIN KUKATAKAN PADAMU, ENGKAU TIDAK AKAN MENJADI PERDANA MENTERI!!!!


ANWAR,

MACAM MANALAH SEORANG YANG SEDANG BERHADAPAN DENGAN KEMELUT PERIBADI BOLEH MENYELESAIKAN PROBLEMATIKA PERSOALAN DAN KEMELUT NEGARA YANG SOFISTIKATED. MACAM MANALAH SEORANG YANG BERHADAPAN DENGAN KESONGSANGAN NILAI PERIBADI MAMPU MENJADI PERDANA MENTERI. MACAMANALAH NAK TADBIR NEGARA KALAU DIRI SENDIRI TIDAK DAPAT DITADBIR DENGAN BAIK.
MACAM MANALAH NAK MEMBANGUNKAN NILAI MODAL INSAN YANG DIINGINI OLEH SEKALIAN RAKYAT MALAYSIA JIKALAU NILAI DIRI PUN SONGSANG. TERNYATA ENGKAU SEMEMANGNYA TIDAK AKAN MAMPU MENTADBIR NEGARA. SEBELUM JADI PERDANA MENTERI LAGI ENGKAU SUDAH MENGKUCAR KACIRKAN NEGARA. BARU MENJADI PEMBANGKANG, BELUM LAGI MEMERINTAH, ENGKAU SUDAH MEMPORAK PORANDAKAN NEGARA DALAM PELBAGAI ISU.
SEHINGGA GROWTH PERTUMBUHAN EKONOMI BERADA PARAS YANG RENDAH KERANA KEWUJUDAN DIRIMU DI LUAR PENJARA. ENGKAU KELUAR PENJARA SAHAJA TELAH MENYEBABKAN KUCAR KACIR DAN HAMBATAN EKONOMI PERLAHAN KEPADA NEGARA.


ANWAR,

SEMASA ENGKAU BERADA DI PENJARA, NEGARA INI AMAN. GROWTH PERTUMBUHAN EKONOMI MENINGKAT DARI 4% KEPADA 6%. PERTUMBUHAN YANG DIANGGAP MEMBERANGSANGKAN OLEH NEGARA MEMBANGUN YANG MENGARAH KEPADA NEGARA MAJU.SEMASA ENGKAU BERADA DI DALAM PENJARA, BANYAK PROGRAM MEMBANGUNKAN NEGARA BERJALAN. SYARIKAT DAN INFRA STRUKTUR JUGA BANYAK DIBINA KERANA PADA MASA ITU RAKYAT BERSATU UNTUK MEMAHAMI ASPIRASI NEGARA YANG MURNI.SEMASA ENGKAU BERADA DI DALAM PENJARA, MSC MEMBANGUN DENGAN PESAT.PETRONAS BERTAMBAH MAJU, MAS MAJU, PROTON DAN PERODUA JUGA MAJU KERANA PADA MASA ITU RAKYAT BERSATU MENJAYAKAN KESEMUA ASPIRASI NEGARA.


TAPI DENGAN ADANYA PARTIKEL ENGKAU, ENGKAU TELAH MENYEBABKAN RAKYAT BERPECAH DAN CENDERUNG UNTUK TIDAK MELIBATKAN DIRI DALAM KHIDMAT PEMBANGUNAN NEGARA.TAPI DENGAN ADANYA UNSUR DIRIMU, ENGKAU MENYEBABKAN BANYAK PROGRAM NEGARA TERGENDALA DISEBABKAN RAKYAT UNTUK BERPOLITIKING.


ANWAR,

KERANA ENGKAU, "ISLAM HADHARI" TERGENDALA.
PASAL ENGKAU, "MODAL INSAN" TIDAK BERJALAN.
DISEBABKAN ENGKAU "TOWERING MALAY" TERSEKAT.
AKIBAT ENGKAU, "KELAS MINDA PERTAMA" BERHENTI.
DARI ENGKAULAH KEMELUT POLITIK MELANDA TANAH AIR INI.
PASAL ENGKAULAH NI PAK LAH MELETAKKAN JAWATAN EKORAN DARIPADA KEMELUT POLITIK YANG MELANDA NEGARA INI.
APA PUNYA MANUSIALAH ENGKAU NI!!!
MEMANG SESUAI DI DALAM "ISA", ANWAR. MEMANG SESUAI!!!!


ANWAR,

KAMI BERASA SEDIH MELIHAT BANGSA KAMI (MELAYU) BERGADUH SESAMA SENDIRI DAN BERPECAH DISEBABKAN WUJUDNYA UNSUR DIRIMU. DULU, KAMI HANYA BERTENTANGAN IDEOLOGI, TETAPI KINI, KAMI BERGADUH BUKAN KERANA IDEOLOGI. TETAPI BERGADUH DISEBABKAN ENGKAU.HANYA BERGADUH MENGATAKAN SAMADA ENGKAU MELIWAT ATAUPUN TIDAK MELIWAT. KEWUJUDAN UNSUR DIRIMU DENGAN KELIWATANMU TELAH MENYEBABKAN ORANG BERGADUH HANYA KERANA INGIN MENYOKONG MU. ORANG YANG MENYOKONGMU ITU PULA LANGSUNG TIDAK MENGENALI MU. AKU HERAN, AYAT APA YANG ENGKAU GUNAKAN UNTUK MENDAPATKAN PENYOKONGMU?????


ANWAR,

KAMI TIDAK KISAH ENGKAU MELIWAT ATAUPUN TIDAK. SEBAB ITU SEMUA HAL PERIBADI ENGKAU.ITU HAL ENGKAU, ENGKAU NAK BUAT APA SAHAJA, BUATLAH APA SAHAJA! CUMA KAMI RISAU JIKALAU ENGKAU MENJADI PEMIMPIN KAMI. RAKYAT YANG KURANG IDEALISME AKAN MEMILIH ENGKAU DISEBABKAN TERPENGARUH DENGAN RETORIKA SENI BERCAKAP ENGKAU ITU. JIKALAU ENGKAU MENJADI PEMIMPIN KAMI, KAMI TIDAK AKAN DAPAT MEMBEZAKAN DI MANA YANG HAK DAN YANG BATHIL. KAMI TIDAK DAPAT BEZAKAN MANA PINTU DEPAN DAN PINTU BELAKANG SEBAB ENGKAU MENGAJAR KAMI TENTANG KONSEP PENYAMARATAAN. KAMI RISAU JIKALAU NEGARA INI DIPERINTAH OLEHMU.

ANWAR,

NEGARA INI ADALAH NEGARA ISLAM YANG POTENSINYA UNTUK BERKEMBANG SANGAT BESAR. KAMI TAKUT KEWUJUDAN DIRIMU ITU MENJADI PUNCA KEHANCURAN TAMADUN YANG TELAH LAMA TERBINA. KAMI TAHU, WATAK-WATAK YANG ENGKAU PAPARKAN SAMA SEPERTI HAMID KARZAI, JALAL TALABANI, GUS DUR, ANWAR SADAT DAN LAIN-LAIN TOKOH MUSLIM MODERATE. KAWAN-KAWAN ENGKAU ITU TELAH MENGGADAIKAN MARUAH NEGARA MEREKA KEPADA KUASA SUPER AMERIKA. ENGKAU SENDIRI TAHU KERANA ENGKAU MEMILIKI VISA G-4 YANG MEMBOLEHKAN ENGKAU MASUK KE DALAM PENTAGON DENGAN MUDAH. ITU YANG KAMI RISAU, KAMI TIDAK RISAU TENTANG MASALAH DAN KES LIWAT YANG ENGKAU HADAPI.KAMI RISAU NEGARA KAMI.


ANWAR,

MENGHITUNG DETIK DEMI DETIK, MELIHAT FENOMENA DAN SKETSA MASYARAKAT KINI, MAKIN HARI MAKIN MENJADI-JADI PERBUATANMU ITU. ENGKAU PANDAI BERSANDIWARA, ENGKAU PANDAI BERMAIN DRAMA. TAPI SEMUA ITU ENGKAU PUNYA PASAL. KAMI TIDAK KISAHPUN DENGAN GERAK GERI LANGKAHMU. TETAPI GERAK GERI LANGKAHMU ITU BERKAITAN DENGAN MASYARAKAT. ENGKAU MEMBAWA RAKYAT TERPALIT KE DALAM PERMAINAN POLITIKMU ITU. AKU SEDIH, SELAMA 5O TAHUN MERDEKA, BARU ADA SEORANG MELAYU BARING DI TENGAH JALAN MENAHAN KERETA SULTAN. ITU SEMUA SEBAB KONSEP "KETUANAN RAKYAT" YANG ENGKAU LAUNG-LAUNGKAN LAH TU. RAKYAT SUDAH MENJADI KURANG AJAR KERANA KONSEPMU ITU. SEDANGKAN RAJA ITU ADALAH PAYUNG NEGARA, AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU. ORANG CINA DAN INDIA SENDIRI TIDAK MELAKUKAN HAL TERSEBUT, MALANG SUNGGUH KERANKERANA IA DILAKUKAN OLEH ORANG MELAYU SENDIRI YANG MENJADIKAN ENGKAU SEBAGAI IDOLA. IDOLA PELIWAT!!!!


ANWAR,

PESANAN KAMI, TIDAK PERLULAH ENGKAU BERCITA-CITA MENJADI PERDANA MENTERI. KERANA IA BUKAN HANYA MEMBUANG MASAMU, TETAPI MEMBUANG MASA BANYAK PIHAK TERMASUK KAMI. ENGKAU PADA PANDANGAN KAMI TIDAK ADA APA-APANYA. NILAI YANG ADA PADAMU TIDAK BERGUNA LANGSUNG UNTUK NEGARA KAMI. NILAI YANG KONONNYA POWER SEPERTI BERCAKAP-CAKAP DI FORUM2 ANTARABANGSA ITU SEBENARNYA KAMI TIDAK PERLUKAN. APALAH GUNANYA POWER BERCAKAP JIKALAU PLATFORM TEMPAT ENGKAU BERDIRI DITAJA DAN DISUPPORT OLEH ORANG-ORANG YANG AGENDANYA TERHADAP ISLAM MASIH DIRAGUKAN.


ANWAR,

KAMI SESUNGGUHNYA TAHU, BARAT MENGANGKATMU BUKAN KERANA ENGKAU TERRER DAN MAHIR DALAM PENTADBIRAN MAHUPUN MEMPUNYAI IDEA YANG RELEVAN, TETAPI BARAT MENGANGKATMU KERANA BAKAT RETORIKAMU ITU DIPERLUKAN DALAM MENJAJAH MINDA UMAT ISLAM.KAMI TAHU, ENGKAU HANYA BERKELULUSAN SASTERA. ENGKAU TIDAK ADA KELULUSAN YANG SPESIFEK DALAM MANAGEMENT, PENTADBIRAN DAN FALSAFAH. ENGKAU TIDAK ADA APA-APANYA, ANWAR.ENGKAU MEMANG TIDAK ADA APA-APA.


ANWAR,

HENTIKANLAH MAINAN POLITIKMU. NEGARA TIDAK TERBINA DENGAN HANYA KATA-KATA. NEGARA TIDAK TERBINA HANYA DENGAN CERAMAH YANG KOSONG NILAINYA. SESUNGGUHNYA NEGARA TERBINA DENGAN PERPADUAN DAN SEMANGAT KEKITAAN. JANGANLAH ENGKAU MEMECAH BELAHKAN KAMI. JANGANLAH ENGKAU MEMPORAK PORANDAKAN KAMI HANYA KERANA INGIN MEMIKIRKAN TENTANG AGENDA ENGKAU INGIN MENJADI PERDANA MENTERI. PERDANA MENTERI YANG KAMI MILIKI DARI TUNKU ABDUL RAHMAN PUTRA AL-HAJ SEHINGGALAH TUNKU ABDULLAH AHMAD BADAWI SEMUANYA MEMBAWA KEMAJUAN YANG PERMANENT. ENGKAU TIDAK ADA APA-APA. YANG ENGKAU ADA HANYALAH AIR LIUR YANG SUNGGUH BUSUK UNTUK NEGARA INI!!!!!!!!!
SUDAH!!!!

YANG BENAR :
EMANG-PSYCHOTIC KILLER
PENCINTA KEBENARAN
(SURAT CINTA INI AKAN BERSAMBUNG)

No comments:

Followers