Tiada apa yang boleh anda cari di sini, kecuali segala kisah yang berkaitan dengan Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi yang aku kutip dari sumber maya yang bersepah-sepah untuk dikumpulkan dalam satu blog untuk tujuan dijadikan bahan bacaan/rujukan kepada anak dan cucu ku kelak.

Blog Archive

Monday, July 20, 2009

AL JUBURI SAKIT?? KENA TANGGUH KES LAGI LAH ...

UNSPIN: Orang tak mai Kelana Jaya, Anwar pun tak mai


Oleh Teruna Kelana

Semalam petang ada satu perjumpaan solidariti perhimpunan rakyat untuk konon membela kematian Teoh Beng Hock. Ia sebenaq perjumpaan untuk mempolitikkkan kematiannya. Ramai merasakan ianya perjumpaan untuk menutup dan mengalihkan perhatian orang ramai dari mengetahui kebenaran mengenai kaitan kongsi gelap dengan exco-exco DAP.

Perhimpunan ini juga diharapkan Anwar untuk meraih perhatian ramai kepada dirinya untuk menyokong kes liwat. Usaha terakhir Anwar untuk mengadakan Perhimpunan 100,000 di Klana Jaya tempuh hari bagi menarik perhatian terhadap kes liwat gagal. Hanya 4-5,000 orang saja yang datang dan stadium kelihatan lengang.

Kemerosotan pengaruh Anwar kelihatan jelas apabila tiada 5,000 yang hadhir pada Julai 8hb mengiringinya ke Mahkamah Jalan Duta. Kelihatan 100 orang tu termasuk bas Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang dan reporter. AdA cuma 25-50 orang. Minggu berikutnya kehadhiran Anwar di mahkamah seperti tidak dipedulikan orang pada Julai 15hb. Tinggal muka-muka tak tahu malu yang biasa seperti Shamsul Iskandar dan Tian Chua saja.


Kehadhiran perjumpaan solidariti yang dianjurkan DAP pun nyata lengang. Hanya dalam 3,000 saja yang datang. Ini setelah DAP berusaha mengumpul orang melalui ceramah-ceramah sana sini di dewan masyarakat setempat di Selangor dan Wilayah Persekutuan KL.

Dari jumlah itu, 80% adalah kaum bukan Melayu khususnya Cina dan 20% Melayu pun adalah pakar demonstrasi jalnan professional PKR. Orang PAS pun tidak berapa kerat yang turun. Ada antara depa tau DAP nak cover kongsi gelap.

Anwar sudah merasakan kepercayaan orang ramai terhadap Pakatan Rakyat sudah mula merosot. Itu yang dia berlakun untuk kata dia tidak mempolitikkan kematian Teoh Beng Hock. Yang ini nak tergelak Kak Cah. Macam mana dia tidak mempolitikkan kematian Teoh? Dia dok tuduh SPRM, Polis dan BN macam-macam sebelum siasatan habih lagi.

Bila tak ramai yang mai di Kelana Jaya, dia pun ikut tak jadi datang. Nasib baik ada buat kenyataan tak mempolitikkan itu. Kalau tak, malu beb. Bertambah jelas lani orang dah tak mai nak dengaq Anwar.

Perhimpunan ini betoi tak ada kredibiliti. Apa punya akai ADUN PKR Dr Xavier boleh kata tidak akan menerima keputusan siasatan jika didapati Teoh membunuh diri. Macam mana dia tahu keputusan siang-siang? Dia ada buktikah? Polis pun belum cukup bukti dan masih sedang menyiasat? Depa lagi percaya kongsi gelap menyiasat gut.

Ronnie Liu ada mengaku dia bikin sama Dr Xavier kah? Dia selalu jumpa Ronni di rumah rangkaian rumah urut Ronnie. Katanya lani dah cecah 4,700 sejak Ronnie Liu memegang jawatan exco local authority. Ini cara kerajaan Selangor menampal defisit pertambahan perbelanjaan kerajaan negeri dari janji2 yang terlalu banyak dibuat kepada rakyat tapi tak terkota.

No comments:

Followers