Tiada apa yang boleh anda cari di sini, kecuali segala kisah yang berkaitan dengan Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi yang aku kutip dari sumber maya yang bersepah-sepah untuk dikumpulkan dalam satu blog untuk tujuan dijadikan bahan bacaan/rujukan kepada anak dan cucu ku kelak.

Blog Archive

Monday, July 20, 2009

DARI BLOG AL JUBURI..LIHAT KOMEN DI BAWAH SEKALI

Memberi Penghormatan Terakhir Kepada Mendiang Teoh Beng Hock

Saya bersama Datuk Chua Jui Meng, Sdr Azmin Ali, Sdr Salahuddin Ayob, Sdr Shamsul Iskandar, Sdri Teresa Kok dan pimpinan Pakatan Rakyat lainnya ke rumah mendiang Teoh di Alor Gajah, Melaka, untuk memberi penghormatan terakhir. Takziah dari saya buat keluarga mendiang.

ANWAR IBRAHIM


3 Responses to “Memberi Penghormatan Terakhir Kepada Mendiang Teoh Beng Hock”


 1. 1 petugas no 18, pmtg pauh Jul 20th, 2009 at 6:41 pm

  DSAI,
  Takziah untuk seluruh ahli keluarga mendiang Teoh Beng Hock. Rakyat Malaysia yang bencikan kezaliman akan menuntut keadilan untuk roh mendiang. Mendiang Teoh Beng Hock mati sebagai salah seorang pejuang yang gugur dalam proses rakyat meruntuhkan sistem politik UMNO/BN yang disaluti kezaliman sejak setengah abad yang lalu. Ianya satu awan mendung yang terpaksa dilalui oleh mereka yang inginkan perubahan dan berani menempuh dugaan.

  Buat Pak Menteri Nazri Aziz - Ini bukan soal politik atau mainan perkauman. Ini soal pejuang anak muda yang dibesarkan dalam satu keluarga dengan susah payah mati di kawasan SPRM! Kematian ini juga meninggalkan pelbagai persoalan untuk dijawab.Ini juga soal kemanusiaan dan nilai nyawa yang hilang dalam menjalani proses sistem kerajaan yang ada. Ini bukan kematian anak ayam atau haiwan lain tetapi kematian seorang insan yang mempunyai darah merah yang sama dengan pak menteri dan makan nasi yang sama dimakan oleh rakyat marhain yang lain. Ini juga bukan soal kematian anak melayu, india, cina, iban, bajau dan lain-lain etnik kaum. Ini adalah kematian rakyat Malaysia dalam sistem yang ada di Malaysia. Apakah Menteri UMNO/BN yang sudah lama hilang normanya sebagai manusia mahu rakyat menerima sahaja apa keputusan penguatkuasa tanpa berfikir dan terfikir apa yang kerajaan yang ada ini mampu dan telah buat kepada pelbagai kes sebelum ini?
  Kita perlukan lebih banyak maklumat berhubung dengan kematian mendiang Teoh Beng Hock dan sudah tentu hanya barisan PAKATAN sahaja yang mampu menyalurkan maklumat yang diingini rakyat.
  Pak Menteri dan Penguatkuasa hanya tahu mempertahankan institusi yang menjadi perisai mereka sahaja dan tidak sedikitpun mahu menjawab persoalan rakyat!Teruskan YB Lim Kit Siang dengan pendedahan anda bersama rakan-rakan PAKATAN RAKYAT yang lain kerana kita sudah hilang kepercayaan pada semua sistem zalim yang ada!

 2. [Reply] 2 monsterball Jul 20th, 2009 at 7:00 pm
 3. Everyday….the wind of change of government is so needed and necessary.. to cut off all these strange deaths.
  Malaysia is a sick country…governed by people who do not accept defeats at all.
  This is dangerous times.
  Signs are like wounded tigers after the 12th GE…UMNO is desperate.
  Signs are they will not allow peace and harmony…if they cannot win 13th GE.
  I feel the pains of Teoh’s death….like from a father to son.
  What more words can one say t the real parents……his family and dear wife to be.
  Then…I think of Kugan…died in police station..as a car thief.
  What about his parents and family?


 4. 1 AnTIalJUBuRI Jul 20th, 2009 at 8:29 pm

  Bila pula si Kapal Sink dan Kit Siang nak mampos..bolehlah kira berarak ramai ramai dengan memakai baju hitam dan kain guni di atas kepala.

  Kita harap polis akan terus membongkar dan menyiasat sehingga lubang cacing…kelak kita akan tahu siapa yang yang terlibat dengan pembunuhan ini???

  Apa komen Taiko Ronnie Liu??? Gua tau lu bukan along, lu cuma mau tolong !!!!

  Petugas no 18 tu beria ria sangat dengan darah merah .. woi manusia tu ada 2 tempat sahaja, satu syurga dan satu neraka.. bukan soal darah!!! Puak tu bunuh diri ker, terjun bangunan ker, makan racun atau gantung diri adalah soal biasa jer bagi mereka sebagaimana biasanya mereka menabur beneh sebelum kawin…daftar pun belum, tok sah nak cerita hal kawin … anak dah bersarang dalam perut - perangai babi juga.

  Yang lebih teruk ada orang tanam benih dalam lubang jubor tempat keluar taik!!!


No comments:

Followers