Tiada apa yang boleh anda cari di sini, kecuali segala kisah yang berkaitan dengan Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi yang aku kutip dari sumber maya yang bersepah-sepah untuk dikumpulkan dalam satu blog untuk tujuan dijadikan bahan bacaan/rujukan kepada anak dan cucu ku kelak.

Blog Archive

Thursday, July 16, 2009

KAPAL KARAM TAK MAHU TOLONG ANU WAR KAH?


Oleh Cakap Pasal.

Kekawan, mahkamah sudah tolak permintaan Anwar untuk tangguhkan kes lagi satu round pasal Sulaiman Abdullah sudah dekat nak mati (woi bukan saya cakap lah, Anwar yang cakap Sulaiman sudah sakit critical. Kalau critical maksudnya sudah dekat nak mati lah!).

Peguam Anwar, SN Nair pula cakap macam ini :

S.N. Nair, one of Anwar's other counsel, told reporters Sulaiman informed the defence team that he did not want the case to be delayed because of his health condition. Sulaiman was admitted to the Kuala Lumpur Hospital last week for treatment of giddiness.

Nair informed the media that the defence had applied to adjourn today's proceedings to enable Anwar to appoint a new counsel but that the request was not granted.

"If a new counsel takes over, the case should be postponed for one or two weeks also to enable the counsel to prepare the case," he said.

Jadi Nair kata kalau depa cari ketua peguambela (chief defense counsel) yang baru, peguambela itu akan memerlukan sampai dua minggu untuk faham kes.

Kekawan ini adalah satu pembohongan besar. First satu dunia sudah tahu pasal kes Anwar main buntot ini. Semua orang sudah tahu. Apahal peguam nak dua minggu untuk prepare lagi? Semua peguam, termasuk mantan Presiden Bar Council Ambiga Srenivasan pun jadi penasihat Anwar. Ambiga pun perlukan dua minggu lagi kah? Tapi Ambiga cakap dia tak mahu jadi peguam bela Anwar.

Tapi mahkamah sudah kata kes Anwar tak boleh tangguh lagi. Kes mesti jalan. OK no problem. Mahkamah TIDAK LARANG Anwar melantik ketua peguambela yang baru.

So macam ini saja lah kekawan. Kes sudah start. Sekarang kita kasi Anwar dan SK Nair tempoh dua minggu untuk bawa masuk peguambela baru. Apa macam? Cukup time ke?

Kalau betul depa nak bawa masuk peguam baru, esok pun peguam baru boleh masuk kes. Kalau peguam baru tak berani cakap dalam mahkamah, sekurang-kurangnya peguam baru mesti duduk dalam kes esok untuk ‘prepare’.

Tapi kita semua tahu peguam baru tidak akan sampai, sampai bila pun. Tak ada. Ini semua sandiwara Anwar saja untuk melambatkan kes saja.

Last sekali SK Nair juga yang akan menjadi peguambela Anwar – sepertimana depa sudah rancang daripada dulu lagi.

Pasal Sulaiman sakit, Anwar sakit, cari peguam baru semua sandiwara Anwar saja. Semua bohong.

Kekawan, sebenarnya Anwar ini bodoh. Setiap langkah dia buat dia sudah kena checkmate. Dia nak main sakit, kita boleh agak.

Sulaiman pura-pura sakit, pun kita boleh agak.

Sankara Nair sakit, ibu Sankara Nair sudah mati, bapa dia kena main buntot – semua kita boleh agak dah. Depa nak melengahkan kes sahaja. Setiap langkah bodoh depa – kita boleh checkmate.



I say – macam mana air mani Syamsidar Taharin boleh tersapu ke, tertumpah ke, terpancut ke atas tilam busuk di Tivoli Villa? (Baca sini)

Soalan cepumas. Siapa boleh jawab?

No comments:

Followers