Tiada apa yang boleh anda cari di sini, kecuali segala kisah yang berkaitan dengan Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi yang aku kutip dari sumber maya yang bersepah-sepah untuk dikumpulkan dalam satu blog untuk tujuan dijadikan bahan bacaan/rujukan kepada anak dan cucu ku kelak.

Blog Archive

Thursday, July 9, 2009

MENGAPA MESTI TAKUT???


Wednesday, July 8
LIWAT yang sudah TERLEWATPerbicaraan kes liwat Anwar sah akan di tangguhkan untuk sebutan pada 15 Julai. Ianya tarikh sebutan dan bukan tarikh perbicaraan.

Alasannya mudah sebab peguamnya, Sulaiman Abdullah masih sakit. Persoalannnya Anwar dibarisi oleh hampir setengah dozen peguam. Kalau Sulaiman tak ada, tentunya ada 5 lagi yang boleh membela Anwar.

Disamping perbicaraan utama ini Anwar juga telah menfailkan 3 permohonan yang berlainan. Tujuanya mudah, untuk melenggah-lenggahkan keadilan di Mahkamah. Untuk lepas dari perbicaraan mahkamah.

Kenapa agaknya Anwar beriya-iya benar tidak mahu menghadapi mahkmah kali ini. Anwar kini takut dengan bayang-bayangnya sendiri di Mahkamah. Sah agaknya barang bukti yang peristiwa liwat itu benar-benar berlaku.

Permohonan-permohonan yang perlu diselesaikan oleh Mahkamah sebelum bicara kes liwat ini adalah :

1. Permohonan untuk mendapatkan dokumen.
2. Permohonan untuk membatalkan pertuduhan dan perbicaraan penuh kes tersebut.
3. Permohonan agar pihak pendakwaan mengecualikan Peguam Negara daripada mengendalikan pendakwaan.

Selepas keputusan permohonan ini setentunya mana-mana pihak yang kalah akan merayu pula ke peringkat rayuan. Maka akan tangguh dan tangguh dan terus tangguhlah kes bicara sebenar liwat ini.

Untuk rekod, sebelum ini Anwar telah berjaya menangguhkan kes ini lebih 6 bulan ketika pihak pendakwa memohon ini dibicarakan di Mahkamah Tinggi dari Mahkamah Sesyen.

Betul lah kata orang kampung saya, “ ini sudah jadi kes LIWAT yang sudah TERLEWAT “. Jika OKT itu rakyat marhaen, tentunya kerenah ini tidak akan dilayan. Tetapi oleh kerana OKT ini adalah orang bangsawan, semuanya di iyakan sahaja.

Dimana Keadilannya? Dimana Keadilan sebenarnya untuk rakyat marhaen yang menjadi mangsa! Justice delay is justice denied.

1 comment:

PAS KAWASAN TAWAU said...

awak ni dah jadi manusia yang bodoh hukum dan sangat zalim.

Followers