Tiada apa yang boleh anda cari di sini, kecuali segala kisah yang berkaitan dengan Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi yang aku kutip dari sumber maya yang bersepah-sepah untuk dikumpulkan dalam satu blog untuk tujuan dijadikan bahan bacaan/rujukan kepada anak dan cucu ku kelak.


Blog Archive

Thursday, August 27, 2009

SEKADAR MENYEGARKAN MINDA

Berikut adalah kata-kata Anwar Ibrahim semasa berkuasa dulu.Renung dan fikirkan akan siapakah sebenar Anwar, dan bolehkah kita sebagai bangsa melayu dan beragama Islam terus mempercayai beliau?

“Para Pemimpin PAS janganlah menjadikan diri mereka sebagai pelawak sarkes yang hanya menjadi bahan untuk orang lain mengaut keuntungan sedangkan mereka hanyut dalam tepukan. PAS kini telah sedia diperalat oleh golongan pelampau yang bencikan Islam dan Bangsa Melayu serta mahu segala keistimewaan orang Melayu dihapuskan”

(Ucapan Anwar Ibrahim semasa merasmikan mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Parit di perak pada 22 Mac 1987)

“Kerjasama antara PAS dan DAP jelas mengkhianati perjuangan orang Melayu dan boleh mencetuskan perpecahan kaum.”

(ucapan Anwar Ibrahim di Majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Gombak, Kuala Lumpur pada 21 April 1995)

“Saya mencabar kepimpinan PAS supaya menyebut kitab,hadis,ijmak atau ulama mana yang menyuruh orang-orang Islam bermusuhan sesama manusia serta mengkafirkan orang lain seperti yang diamalkan oleh pemimpin PAS.”

(Ucapan Anwar Ibrahim di Majlis Ceramah di Mesjid Lama Kg Seberang Marang, Terengganu, Pada 14 Mac 1986)

“Pemimpin-pemimpin PAS sanggup bertindak sesuka hati membelakangkan ajaran Islam sehingga pemimpin yang berkhalawat dengan isteri orang terus dianggap sebagai pejuang Islam.”

(ucapan Anwar Ibrahim ketika berucap dalam perhimpunan rakyat di padang Bandaran Teluk Intan 24 Mac 1995)

“Kenapa dengan nama PAS sebagai sebuah parti islam , mereka boleh menuduh, mencerca dan menghina kerajaan pusat. Apakah Islam membenar mereka berbuat demikian? Saya tidak akan berkecil hati jika perkarasemikian dibuat oleh ahli-ahli DAP, tetapi ini dari PAS yang konon mendakwa merekalah ulama.”

(ucapan Anwar Ibrahim semasa menggulung perbahasa Rang Undang-Undang Perbekalan 1993 di Dewan Rakyat pada 17 Nov 1992)

No comments:

Followers